ua en ru

Мінінфраструктури пропонує не погоджувати з Мінекономіки зміну тарифів на послуги метрополітену

Міністерство інфраструктури України пропонує не погоджувати з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України зміни тарифів на послуги метрополітену за місяць до прийняття рішення про такі зміни. Про це йдеться в проекті наказу Міністерства інфраструктури України.

Так, проект наказу пропонує видалити абзац другий з пункту 4.3 порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (метрополітену), затвердженого наказом Міністерства транспорту та зв'язку України від 05 березня 2007 року № 191.

Нагадаємо, в другому абзаці пункту 4.3 даного порядку зазначено, що розрахунки тарифів на послуги метрополітену за місяць до прийняття рішення щодо зміни таких тарифів погоджуються з Мінекономіки та Мінтрансзв'язку.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація планує підвищити вартість проїзду в комунальному транспорті до 3 грн. Текст відповідного проекту розпорядження "Про внесення змін до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 12 листопада 2009 року № 1277.

Зокрема, до 3 грн планується підняти вартість однієї поїздки в метро, міської електрички, трамваї, тролейбусі, автобусі і фунікулері.