ua en ru

Янукович доручив врегулювати питання щодо нового порядку справляння плати за користування надрами

Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову врегулювати питання щодо нового порядку справляння плати за користування надрами для видобування вуглеводневої сировини. Про це йдеться в дорученні Президента.

"З метою стимулювання інвестиційної діяльності в нафтогазовидобувній галузі, запобігання необґрунтованим втратам бюджету та забезпечення ефективного функціонування механізму оподаткування обсягу видобутої вуглеводневої сировини... (доручаю) розробити та внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України, в якому, зокрема, передбачити положення щодо врегулювання проблемних питань, пов'язаних із впровадженням з 1 січня 2013 р. нового порядку справляння плати за користування надрами для видобування вуглеводневої сировини", - йдеться в повідомленні.

Відповідний законопроект має бути внесений до ВР до 2 липня 2012 р.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики і вугільної промисловості України і Американська торгова палата звернулися до Януковича з проханням ветувати закон, згідно з яким плата за користування надрами збільшується в 14 разів.