ua en ru

Янукович доручив Раді регіонів доопрацювати проект рішення щодо якості дитячих продуктів, ліків і товарів, - Богатирьова

Рада регіонів має доопрацювати проект рішення щодо якості та безпеки продуктів, ліків і товарів для дітей. Як повідомила на брифінгу віце-прем'єр-міністр, міністр охорони здоров'я України Раїса Богатирьова, відповідне доручення Президент України Віктор Янукович дав під час сьогоднішнього засідання Ради регіонів, передає офіційний веб-сайт Президента.

"Президент попросив доопрацювати (проект рішення) з урахуванням того, що відбулося дуже жваве обговорення. Це рішення буде доопрацьоване", - сказала Богатирьова.

Вона додала, що надала главі держави інформацію щодо норм і стандартів, які стосуються якості виробів дитячого асортименту, зокрема іграшок та одягу. "Україна пішла шляхом зменшення переліку продуктів, які підлягають сертифікації. Але, на жаль, ми констатували, що це не забезпечило нам якість і безпечність товарів дитячого асортименту", - зазначила Богатирьова.

Віце-прем'єр-міністр наголосила, що перед органами місцевого самоврядування стоїть завдання забезпечити якість і безпеку харчування в лікувальних закладах, дитячих дошкільних закладах і в літніх таборах в оздоровчий період. Вона також додала, що уряд має працювати над просуванням державної програми виготовлення дитячого харчування.

Нагадаємо, Янукович також поставив завдання перевести всіх дітей-сиріт на сімейні форми виховання.