ua en ru

Азаров доручив Тігіпку проаналізувати перелік соцвиплат та запропонувати нові підходи до нарахування соцдопомоги

Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру, міністру соціальної політики Сергію Тігіпку проаналізувати перелік соціальних виплат, запропонувати уряду нові підходи до нарахування соціальної допомоги. Про це Азаров заявив під час засідання Кабінету міністрів України, передає прес-служба Кабміну.

Прем'єр-міністр наголосив, що очікує конкретних пропозицій щодо осучаснення механізмів виплат соціальної допомоги.

Соціальна допомога, яка виплачується громадянам, має бути осучаснена та адресна. Глава уряду висловив переконання в тому, що потрібно знаходити всі можливості для осучаснення розмірів соціальної допомоги, зокрема для її збільшення. За його словами, допомога, яку отримують громадяни від держави, має бути не формальною, а реальною. Так, Микола Азаров піддав критиці, наприклад, незмінний з 90-х років розмір допомоги на харчування для деяких категорій чорнобильців, який становить всього-на всього 12 грн. на місяць.

"Соціальна допомога повинна бути відчутною і не принижувати людей", - наголосив Азаров. При цьому він додав, що отримувати таку підтримку з боку держави повинні ті, хто дійсно її потребує.

Нагадаємо, 7 лютого Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні в 2012 р. має бути втілена в життя справедлива система надання адресної соціальної допомоги.