ua en ru

Янукович доручив налагодити співпрацю з Інтерполом і Європолом у сфері запобігання ядерному тероризму

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів України, Службі безпеки, Службі зовнішньої розвідки та Міністерству внутрішніх справ України, налагодити співробітництво між Україною та Інтерполом і Європолом у сфері запобігання ядерному тероризму. Про це йдеться у національному плані з реалізації положень комюніке Сеульського саміту з ядерної безпеки на 2013-2014 рр., який затверджено указом Президента України від 11 лютого 2013 р. №73/2013.

"Опрацювати питання щодо напрямів співробітництва між Україною та Інтерполом, Європолом у сфері запобігання актам ядерного тероризму", - йдеться в указі.

Крім того, Президент відзначив необхідність продовжувати активне співробітництво України в рамках ініціативи Великої вісімки "Глобальна ініціатива щодо боротьби з актами ядерного тероризму".

"Здійснювати заходи щодо посилення міжвідомчої координації та розвитку співробітництва з відповідними органами сусідніх держав для забезпечення оперативного обміну інформацією з метою протидії незаконному обігу ядерних і радіоактивних матеріалів та запобігання вчиненню актів ядерного тероризму", - зазначається в указі Януковича.

Також Президент доручив забезпечити участь представників України у роботі міжнародної конференції з питань фізичної ядерної безпеки, яка проводитиметься МАГАТЕ у 2013 р.

Нагадаємо, Президент Янукович доручив затвердити концепцію державної цільової програми розвитку ядерної криміналістики в Україні.

Читайте також: Рада виділила 97,6 млн грн на реалізацію програми "Ядерне паливо"