ua en ru

Янукович доручив започаткувати нові інвестиційні проекти з Росією

Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову започаткувати нові спільні інвестиційні проекти між Україною та Росією, у тому числі за державної підтримки. Про це йдеться в дорученні Президента України за результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців і підприємців та Федерації професійних спілок України.

"Підвищення ефективності міжрегіонального і прикордонного співробітництва між Україною та Російською Федерацією, зокрема започаткування нових спільних інвестиційних проектів, у тому числі за державної підтримки, та укладення у разі потреби відповідних угод про співробітництво", - йдеться у документі.

Також, Янукович доручив Азарову до 31 грудня 2013 р. вжити заходів для збільшення торговельного обороту між Україною та РФ та іншими державами - учасниками Митного союзу.

Зокрема Президент запропонував гармонізувати митні процедури України та Російської Федерації з метою збільшення обсягів експортно-імпортних операцій.

Крім того, Янукович доручив провести інвентаризацію двосторонніх українсько-російських міжнародних договорів у торговельно-економічній сфері та забезпечити захист національних інтересів України у сфері практичної реалізації таких договорів.