ua en ru

Янукович доручив Кабміну підготувати план заходів щодо покращення надання адмінпослуг, - Акімова

Президент України Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів спільно з обласними адміністраціями підготувати план заходів щодо покращення надання адміністративних послуг. Про це на сьогоднішньому брифінгу заявила перший заступник глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.
"Дуже часто ми стикаємося з тим, що послуга, досить поширена, надається адміністративними органами в дуже короткий час або в незручний час. Через це створюються черги і через це створюються стимули для того, щоб обходити офіційне надання адміністративної послуги шляхом надання хабара. Ось чому Президент звертає увагу, що Кабінет міністрів разом з міськими обласними адміністраціями повинні терміново підготувати плани заходів щодо покращення надання адмінпослуг, зокрема, передбачити там продовження часу надання як мінімум до 20:00 в робочі дні і до 16:00 в суботу", - сказала Акімова.
Крім того, даним дорученням, за словами Акімової, Президент зобов'язує передбачити створення умов для нормального перебування людей в приміщеннях, де надаються адміністративні послуги.
"Це крок абсолютно необхідний. Чекати нічого. Для цього не потрібно проводити інвентаризацію, для цього потрібно бажання і політична воля зробити організацію надання адміністративних послуг цивілізованою", - зазначила Акімова.
Крім того, вона додала, що рамковим законом, який буде запропонований парламенту для затвердження, передбачатимуться граничні терміни надання адмінпослуг. Так, послуги, які пов'язані з проведенням перевірки будь-яких документів, повинні надаватися протягом максимум 30 днів, а послуги, не пов'язані з подібними процедурами, у разі прийняття даного закону, повинні будуть надаватися протягом п'яти днів.