ua en ru

Янукович доручив Азарову до квітня розробити план євроінтеграції України на 2012 р

Президент України Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру України Миколі Азарову до 2 квітня 2012 р. розробити та затвердити план першочергових заходів щодо інтеграції України до Європейського Союзу (ЄС) на 2012 рік. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Метою розробки плану є реалізація домовленостей, досягнутих у ході 15-го Саміту "Україна - Європейський Союз", який відбувся 19 грудня 2011 р.

Зокрема, план має передбачати заходи: щодо виконання у 2012 р. загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства ЄС, щодо парафування тексту угоди про асоціацію між Україною та ЄС, стосовно підготовки і прийняття законодавчих та інших нормативно-правових актів, передбачених для лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

План має передбачати також проведення комплексного аналізу положень проекту угоди про асоціацію між Україною та ЄС стосовно економічного та секторального співробітництва, створення поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, на предмет необхідності реформування галузей економіки України, підготовку за результатами аналізу відповідних пропозицій; підготовку та узгодження з Європейською Комісією пропозицій щодо розширення форм і збільшення обсягів залучення Україною допомоги ЄС та опрацювання з ЄС проблемних питань діяльності в Україні інвесторів з держав - членів ЄС.

Також до 3 травня Президент доручив прем'єру підготувати та узгодити з Європейською Комісією пропозиції щодо потреб України в допомозі ЄС для забезпечення договору про заснування Енергетичного Співтовариства, і активізувати роботу з підготовки та реалізації проектів модернізації газотранспортної системи України за підтримки ЄС і міжнародних фінансових організацій.

Крім того, о 2 липня 2012 р. Янукович доручив віце-прем'єр-міністру України - міністру інфраструктури Борису Колеснікову, міністру юстиції Олександру Лавриновичу та міністру закордонних справ Костянтину Грищенко ужити заходів щодо завершення переговорів з ЄС стосовно укладення угоди між Україною та ЄС про спільний авіаційний простір.

Нагадаємо, під час перебування в Мюнхені на початку лютого 2012 р. Янукович заявив, що Україна налаштована на подальший активний діалог з Європейським Союзом у питаннях євроінтеграції.