ua en ru

Янукович попросив Путіна використовувати армію для відновлення законності в Україні, - постпред РФ

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович попросив Президента Російської Федерації Володимира Путіна використовувати російську армію для відновлення законності в Україні.

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович (на фото) попросив Президента Російської Федерації Володимира Путіна використовувати російську армію для відновлення законності в Україні. Про це заявив представник РФ при ООН Віталій Чуркін у ході засідання Ради Безпеки.

"Як законно обраний Президент України ...звертаюся до Президента Росії Володимира Володимировича Путіна з проханням використовувати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності і захисту населення", - процитував він звернення Януковича від 1 березня.

За словами Чуркіна, РФ вважає за необхідне забезпечити виконання угоди між Януковичем і опозицією щодо врегулювання кризи в Україні.

Він додав, що РФ вважає, що вихід з кризи на Україні та конституційна реформа повинні враховувати думки регіонів і припускати загальнонаціональний референдум.

Також він заявив, що надходить інформація про можливих нових провокації стосовно Чорноморського флоту РФ в Україні.