ua en ru

Янукович попросив не проводити прес-конференцію за підсумками сьогоднішнього засідання в Москві, - ЗМІ

Представники Президента України Віктора Януковича попросили не проводити прес-конференцію за підсумками сьогоднішнього засідання в Москві. Про це на своїй сторінці в Twitter написав головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов.

"Представники Януковича попросили Кремль не проводити прес-конференцію президентів за підсумками сьогоднішнього підписання російсько-українських документів", - написав Венедиктов.

При цьому він зазначив, що Президент РФ Володимир Путін відповість на запитання журналістів за підсумками сьогоднішньої зустрічі на прес-конференції 19 грудня, а Янукович проведе відповідну прес-конференцію вже в Києві.

Водночас, як повідомляє ВВС-Україна, приблизно в 16:00 за київським часом Янукович і Путін планують виступити із заявами.

Нагадаємо, сьогодні, 17 грудня 2013 р., в м. Москва під головуванням Януковича і Путіна відбудеться шосте засідання Українсько-Російської міждержавної комісії (УРМК), на якому очікується підписання низки двосторонніх документів. Крім того, джерела повідомляють, що за підсумками переговорів Янукович має намір домогтися зниження ціни на російський газ для України, а також одержання кредиту в сумі 15 млрд дол.

При цьому в опозиції заявляють, що під час цієї зустрічі планується підписання документів про приєднання України до Митного союзу (МС), проте прем'єр-міністр України Микола Азаров спростував ці заяви.

Зазначимо, помічник Президента Росії Андрій Бєлоусов допускає, що Росія надасть Україні кредит на зміст економіки країни.