ua en ru

Янукович пообіцяв вирішити проблему нестачі дитячих садків

Президент України Віктор Янукович сьогодні під час зустрічі з жінками - Героями України пообіцяв вирішити проблему нестачі дитячих садків. Він заявив, що влада спрямовує зусилля на вирішення проблеми дефіциту дошкільних навчальних закладів, повідомляє прес-служба Президента України.

"Проблема ще не вирішена. Не вирішена, але вже, за великим рахунком, йде убік вирішення, і ми її вирішуємо", - сказав голова держави.

За його словами, за останні півтора-два роки в Україні вже відкрито чи відновлено більше тисячі садочків, які відвідують більше 220 тис. дітей.

Говорячи про організацію належної підготовки дошкільнят, Янукович наголосив на необхідності об'єднання дошкільних навчальних закладів і початкової школи.

"Я переконаний у тому, що поряд зі школою повинен бути дитячий садок. Діти дошкільного віку повинні там уже отримувати початкову освіту і перейти до школи вже підготовленими. Фактично, заклад діє в єдиній системі", - сказав він.

На думку Президента, позитивним було б і впровадження спеціалізованої освіти у коледжах і ліцеях, куди учні б могли вступати одразу після отримання початкової освіти. На його переконання, це сприяло б вирішенню проблеми отримання профільної освіти.

"Ми повинні дивитись, по-перше, які нам професії потрібні, по-друге, щоб кожна дитина мала можливість піти у той ліцей, який вона хоче", - сказав Янукович.