ua en ru

Янукович підписав закон, який передбачає залучення кредиту МБРР на 150 млн дол. на розвиток експорту в Україні

Президент України Віктор Янукович підписав закон №4208-VI "Про ратифікацію гарантійної угоди (додаткове фінансування для другого проекту розвитку експорту) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку", який передбачає залучення кредиту МБРР на 150 млн дол. на розвиток експорту в Україні, повідомляє прес-служба глави держави.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) на засіданні 21 грудня ухвалила закон "Про ратифікацію гарантійної угоди (додаткове фінансування для другого проекту розвитку експорту) між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку". "За" ухвалення закону проголосували 295 парламентаріїв.
Набрання чинності гарантійною угодою уможливить реалізацію спільного з МБРР проекту, в рамках якого публічне акціонерне товариство "Укрексімбанк" залучить кредитні ресурси МБРР в розмірі 150 млн дол. для подальшої підтримки розвитку експортної діяльності приватного сектора української економіки шляхом надання середньо- та довгострокового фінансування потреб підприємств в оборотних коштах та інвестиційне фінансування, надання доступу підприємствам до більш дешевих ресурсів.
Ратифікація гарантійної угоди сприятиме подальшому розвитку активного діалогу з МБРР та забезпеченню доступу українських підприємств до дефіцитних на ринку середньо - та довгострокових фінансових ресурсів на підтримку розвитку експортного потенціалу підприємств реального сектору економіки через інструменти як оптового міжбанківського кредитування, так і шляхом безпосереднього кредитування підприємств-експортерів.
Очікувані результати відповідних заходів, що їх має підтримувати додаткове фінансування, стосуватимуться збільшення експорту корпоративного сектора України в короткостроковій перспективі, посилення його спроможності підтримувати і забезпечувати зростання експорту в середньо- і довгостроковій перспективі. Крім того, додаткове фінансування для другого проекту розвитку експорту забезпечить довгострокове кредитування економіки та експортоорієнтованих українських підприємств, сприятиме стабілізації банківської системи України.