ua en ru

Янукович підписав закон про введення кримінальної відповідальності за підробку акцизних марок

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5283-VI "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за фальшування марок акцизного збору". Про це повідомляє прес-служба Президента України. Законом пропонується ввести кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років за підробку акцизних марок.

Відповідно до законопроекту, пропонується прирівняти підробку та використання фальшивих акцизних марок до підробки національної валюти України та встановити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

"Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту а також збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору, голографічних захисних елементів, підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років ", - говоритися в тексті законопроекту.

Крім того, передбачається, що за повторно тих же дій або за попередньою змовою групою осіб чи у великому розмірі, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Читайте також: Парламент має намір підняти акциз на алкоголь на 11%, на сигарети - на 7,5%