ua en ru

Янукович підписав закон про ратифікацію угоди з РФ про співпрацю в питаннях ліквідації надзвичайних ситуаціях у місцях дислокації об'єктів ЧФ РФ

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 0009 "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій, пожеж і ліквідації їх наслідків у населених пунктах, в яких розташовані об'єкти Чорноморського флоту Російської Федерації на території України". Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті Верховної Ради України (ВР).

Відповідна угода встановлює загальні принципи і рамки співробітництва в галузі попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та процедури взаємної скоординованої допомоги сторонами угоди в разі виникнення надзвичайної ситуації на території України.

Відзначимо, під час розгляду законопроекту у парламенті сталася колотнеча між регіоналами і опозиціонерами. Замглави фракції "Удар" Віктор Пинзеник заявив, що ратифікувавши цю угоду "ви поширили на території України законодавство Російської Федерації".

Читайте також: ВР ратифікувала договір з урядом РФ про співробітництво в питаннях ліквідації надзвичайних ситуаціях у місцях дислокації об'єктів ЧФ РФ.