ua en ru

Янукович підписав закон про ратифікацію угоди з РФ про спрощення перетину кордону жителями прикордонних регіонів

Президент України Віктор Янукович, сьогодні, 13 березня підписав закон № 4423-VI про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Підписанням закону була завершена внутрішньодержавна процедура необхідна для вступу угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації.

Угода спрощує порядок перетину кордону між Україною і РФ жителями прикордонних територій.Скасовує для них необхідність оформлення міграційної карти. А також встановлює, що жителі прикордонних регіонів можуть переміщатися через пункти пропуску на особистому транспорті, пішки, на велосипеді, човні або гужовому транспорті, а також транспортом загального користування.

Жителі прикордонних регіонів можуть переміщувати через кордон легкові транспортні засоби, що належать їм, і зареєстровані на території держави проживання без реєстрації їх на території прикордонних регіонів держави боку перебування протягом терміну, визначеного її законодавством.

Варто відзначити, що з боку РФ ратифікації не потрібна, тому що цей документ не містить норм інших, ніж ті, що вже є в російському законодавстві.

Нагадаємо, Верховна Рада ратифікувала відповідні угоду 22 лютого.