ua en ru

Янукович підписав закон про надання іноземцям в Україні додаткового захисту

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5290-VI "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту". Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла відповідний закон з пропозиціями Президента 18 вересня. Згідно зі змінами, які закон вносить до Кримінального кодексу, біженець або особа, яка потребує додаткового захисту, не може бути видано іноземній державі, де його життю або свободі загрожує небезпека за ознакою раси, віросповідання, національності, громадянства (підданства), належності до певної соціальної групи або політичних переконань, або іноземній державі, з якого воно може бути вислано, а також іноземній державі, де він може зазнати катувань та іншим жорстоким, нелюдським або принижуючим гідність видам поводження та покарання.

Крім того, передбачено, що особа, яка визнана біженцем або особою, має потребу в додатковому захисті, має рівне з громадянами України право на освіту.

Із закону після прийняття з пропозиціями Президента були вилучені норми, якими передбачається віднести до застрахованих осіб біженців та осіб, які потребують додаткового захисту.