ua en ru

Янукович підписав закон про підвищення акцизу на спирт та інші алкогольні напої на 14%

Президент України Віктор Янукович підписав закон №713-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Президент України Віктор Янукович (на фото) підписав закон №713-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Нагадаємо, народні депутати прийняли за основу і в цілому даний закон 19 грудня 2013 р., За відповідне рішення проголосували 241 народний депутат.

Закон підвищує ставки акцизного податку на спирт та інші алкогольні напої на 14%, подовжує дію звільнення від оподаткування на додану вартість необроблених шкур, операції з металобрухтом, макулатурою та деревиною на наступний рік.

Крім цього, з наступного року ставка податку на прибуток підприємств в 2014 р. буде знижена на 1 процентний пункт (до 18%), в 2015 р. - до 17%, і в 2016 р. - до 16%. А зниження ставки податку на додану вартість (діючими нормами ПКУ передбачено до 17%) буде перенесено на 2015 р.

Нагадаємо, раніше з такою пропозицією виступили представники місії МВФ в Україні.

"Узгоджені ставки податків - це сьогодні компромісний варіант, з урахуванням складної ситуації з державними фінансами, і для бізнесу, і для влади", - сказав голова комітету з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік.

Раніше, Комітет ВР з питань податкової та митної політики заявив, що в прийнятому законі №3757"Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків" підвищення акцизів на пиво та тютюнові вироби не передбачено.