ua en ru

Янукович підписав закон, який передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років за незаконне виготовлення зброї

Президент України Віктор Янукович підписав закон №5064-VI "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та вибухонебезпечними матеріалами". Про це повідомляє офіційний веб-сайт Президента.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 липня прийняла в другому читанні як закон законопроект № 10554, що передбачає за незаконне виготовлення зброя позбавлення волі до 12 років. "За" відповідний проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та вибухонебезпечних матеріалами) проголосували 253 з мінімально необхідних 226 народних депутатів.

Так, відповідно до закону, незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї, її основних частин, а так само незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв, їх комплектуючих і складових карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою, карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Також закон передбачає кримінальну відповідальність за купівлю, продаж, переробку або ремонт зброї або комплектуючих частин до нього.