ua en ru

Янукович підписав указ про відзначення в Україні 67-ї річниці перемоги у ВВВ

Президент України Віктор Янукович 22 березня 2012 р. підписав указ № 207/2012 "Про заходи у зв'язку з відзначенням 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років". Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Даним документом глава держави доручив Кабінету міністрів України утворити організаційний комітет з підготовки та відзначення цієї події, затвердити відповідний план заходів.

Згідно з указом, мають бути передбачені заходи щодо створення належних умов для життєзабезпечення ветеранів війни, поліпшення їх соціального та медичного обслуговування.

Президент також підписав указ № 206/2012 "Про заходи у зв'язку з 70-ми роковинами насильного вивезення мирного населення з території окупованої України на примусові роботи в роки Великої Вітчизняної війни". Документом, зокрема, доручено Кабінету міністрів України спільно з Національною академією наук України розробити та затвердити відповідний план заходів, а також вирішити в установленому порядку питання щодо їх фінансування.

Нагадаємо, в жовтні 2011 р. віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко заявив, що розмір пенсії для українських воїнів-інвалідів ВВВ та воїнів -інтернаціоналістів у 2012 р. збільшиться на 20%.