ua en ru

В Україні розмір пенсії для воїнів-інвалідів ВВВ та воїнів-інтернаціоналістів в 2012 р. збільшиться на 20%, - Тігіпко

Розмір пенсії для українських воїнів-інвалідів ВВВ та воїнів -інтернаціоналістів у 2012 р. збільшиться на 20%. Про це під час брифінгу повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Таких інвалідів війни у нас всього 173 тис. на сьогоднішній день. На наступний рік пенсія для них збільшується на 20%. Вона в середньому сьогодні складає 2 тис. 589 грн, а зросте до 3 тис. 112 грн", - сказав Тігіпко.
Також Тігіпко додав, що на 30% піднімуть виплати для родин загиблих воїнів, які не повернулися з війни. Також для родин загиблих воїнів-інтернаціоналістів, які повернулись з війни, допомога збільшиться на 23,5%. На 30% збільшиться пенсія членів сімей померлих учасників війни та на 20% збільшаться виплати до Дня перемоги.

Нагадаємо, сьогодні, 5 жовтня, на засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що жоден пункт соціального захисту в 2012 р. не буде зменшено порівняно з минулим роком. Навпаки, в 2012 р. і далі збільшуватимуться прожитковий мінімум для осіб, які відносяться до основних соціальних і демографічних груп населення, мінімальна заробітна плата, мінімальна пенсія за віком.