ua en ru

Янукович підписав указ про державну комісію з питань співробітництва з СОТ

Президент України Віктор Янукович підписав указ № 214/2013 від 15 квітня 2012 р. про державну комісію з питань співробітництва з СОТ. Про це повідомляє прес-служба Президента України.

Комісію з питань співробітництва з СОТ очолив радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.

"Враховуючи високу експортну орієнтацію української економіки, постійно зростаючу частку зовнішньої торгівлі у ВВП, наразі існує нагальна необхідність підвищення ефективності державної координації зовнішньоторговельної політики України", - йдеться у повідомленні.

віхдзначається, що глобальні рамки та умови, що регулюють здійснення зовнішньоторговельної політики переважною більшістю країн світу, на яких припадає понад 95% світової торгівлі, встановлені Світовою організацією торгівлі.

"Як засвідчив досвід вступу України та інших держав до СОТ, ефективне проведення переговорів у рамках організації й досягнення позитивних результатів як для національних виробників, так і для економіки в цілому, можливе лише за умови діяльності відповідного органу, метою якого є досягнення необхідного балансу інтересів як на зовнішньому, так і на внутрішньому ринках", - йдеться у повідомленні прес-служби Президента України.

Читайте також: Янукович призначив Гончарука представником України у Світовій організації торгівлі