ua en ru

Янукович підтримав звернення Криму до РФ про допомогу, - голова комітету СФ

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович підтримує звернення влади Криму до Президента Росії про надання допомоги.

Відсторонений Верховною Радою Президент України Віктор Янукович підтримує звернення влади Криму до Президента Росії про надання допомоги. Про це заявив голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і правових питань Андрій Клішас, передає "Росія 24".

Сьогодні голова Ради міністрів АРК Сергій Аксьонов заявив, що тимчасово переподчиняет собі силові структури автономної республіки.

"Я, як голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим, реалізуючи повноваження, покладені Верховною радою Автономної Республіки Крим приймаю рішення про тимчасове перепідпорядкування з'єднань і частин силових структур - МВС, СБУ, Збройних сил, податкової, флоту і прикордонників безпосередньо мені. Всім командирам виконувати мої накази і розпорядження. Незгодних прошу залишити службу", - заявив він і додав, що центральні органи влади України не контролюють ситуацію в регіоні.

Крім того, Аксьонов особливо підкреслив, що розуміє свою відповідальність "за життя та безпеку громадян", і звернувся за допомогою до Росії.

"Я звертаюся до президента Російської Федерації Володимиру Путіну про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території республіки Крим", - заявив Аксьонов.