ua en ru

Янукович персонально відповідає за побиття Чорновіл, - Тимошенко

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що за побиття журналістки Тетяни Чорновіл несе персональну відповідальність Президент Віктор Янукович, і закликає пікетувати "Межигір'я" з вимогою його відставки.

Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що за побиття журналістки Тетяни Чорновіл несе персональну відповідальність Президент Віктор Янукович, і закликає пікетувати "Межигір'я" з вимогою його відставки.

"За криваве насильство над Чорновол за все, що відбувалося в останні часи - несе персональну відповідальність Янукович", - цитує екс-прем'єра у своєму Twitter партія "Батьківщина".

Тимошенко також висловила сумнів, що "побиття Чорновол, спалення машин активістів Майдану, напади - це випадковість!?".

"Щодня о 19.00 - на Майдан. Мільйонної силою провести ходу в лігво тирана - Міжгір'я - і вимагати відставки", - закликає Юлія Тимошенко.

Вона також вважає, що необхідно "сформувати під мирним тиском Майдану ЦВК, тимчасовий технічний уряд, який буде до обрання нового Президента".

Нагадаємо, Чорновіл виявили працівники Державтоінспекції 25 грудня близько 0:40 на трасі "Київ-Бориспіль" поблизу м. Борисполя. Її автомобіль Chevrolet Aveo був сильно пом'ятий із двох сторін, заднє скло виявилося розбитим. У самої Чорновіл було сильно розбите обличчя. Міліціонери викликали швидку, яка відвезла активістку до лікарні.

Стан потерпілого стабільний, середньої ступеня тяжкості, повідомила головний лікар клініки "Борис", де перебуває на лікуванні журналістка, Ольга Перельман.

Міліція розглядає кілька версій побиття активістки Євромайдану, журналістки Тетяни Чорновіл. Про це сьогодні на прес-конференції в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров.

"Слідство відпрацьовує кілька версій вчинення кримінального правопорушення. Ми не відкидаємо версію, пов'язану із професійною діяльністю Тетяни Чорновіл. Не виключаємо й версію скоєння дорожньо-транспортної пригоди (ДТП). І хотів би також наголосити, що відпрацьовується версія можливих провокацій з боку певних осіб", - заявив Татаров.