ua en ru

Янукович наголосив на необхідності модернізації вугільної галузі України

Президент України Віктор Янукович під час робочої поїздки до Донецької області з нагоди Дня шахтаря наголосив на необхідності модернізації вугільної галузі України, передає прес-служба глави держави.

"Остаточна мета цього процесу - створити галузь нової економічної якості за рахунок впровадження передових технологій виробництва та управління, сучасних стандартів безпеки праці", - сказав Янукович.

Президент зауважив, що це частина великого плану з диверсифікації джерел споживання енергії, зменшення залежності від зовнішніх постачань енергоносіїв та впровадження енергозберігаючих технологій.

За його словами, вже здійснено заходи щодо збільшення вживання вугілля на внутрішньому ринку. "Таким чином ми створюємо ринкові умови для розвитку вугільної галузі", - наголосив Янукович.

При цьому глава держави зазначив, що збереження існуючого фонду перспективних працюючих шахт є пріоритетним вектором державної політики.

"Наше завдання - синхронізувати реструктуризацію неефективних підприємств і створення нових сучасних виробництв у цій галузі", - сказав Президент.

За його словами, закриття збиткових шахт обов'язково відбуватиметься паралельно із забезпеченням гірників новими робочими місцями та збереженням існуючого рівня соціального захисту.

"Для багатьох міст і селищ вугільні підприємства є містоутворюючими. Тому держава зробить усе, аби зберегти потенціал галузі для реального сектору економіки і направити його на нові високотехнологічні виробництва", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, у квітні 2013 р. в Україні набув чинності закон про продовження мораторію на банкрутство гірничих підприємств до 1 січня 2015 р.