ua en ru

Янукович схвалив національну стратегію розвитку освіти на період до 2021 р

Президент України Віктор Янукович схвалив Національну стратегію розвитку освіти на період до 2021 р. Про це йдеться в указі Президента України № 344/2013 від 25 червня 2013 р.

"Схвалити національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 р. Кабінету міністрів України розробити та затвердити у місячний строк план заходів з реалізації національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 р.", - йдеться в документі.

Згідно з документом, національна стратегія розвитку освіти в Україні до 2021 р. визначає мету, стратегічні напрями та основні завдання, на виконання яких має бути спрямована реалізація державної політики у сфері освіти.

"Розроблення національної стратегії зумовлено необхідністю кардинальних змін, спрямованих на підвищення якості і конкурентоспроможності освіти в нових економічних і соціокультурних умовах, прискорення інтеграції України у міжнародний освітній простір", - йдеться в документі.

Національна стратегія конкретизує основні шляхи реалізації концептуальних ідей та поглядів розвитку освіти, визначених Національною доктриною розвитку освіти.

Очікується, що реалізація національної стратегії надасть змогу забезпечити підвищення якості вітчизняної освіти, її інноваційний розвиток відповідно до світових стандартів, що сприятиме істотному зростанню інтелектуального, культурного, духовно-морального потенціалу суспільства та особистості.

Янукович також доручив Кабінету міністрів розробити та затвердити в місячний строк план заходів із реалізації національної стратегії.

Указ Президента набирає чинності з дня його опублікування.