ua en ru

Янукович схвалив концепцію державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю

Президент України Віктор Янукович схвалив концепцію державної політики у сфері боротьби з організованою злочинністю. Про це йдеться в президентському указі №1000/2011 від 21 жовтня 2011 р. Кабінету міністрів доручено розробити і затвердити в місячний термін план заходів щодо реалізації концепції

Реалізація концепції передбачається протягом 2011-2017 років. Напрямами реалізації Концепції є: виявлення та аналіз проявів організованої злочинності, з'ясування причин та умов, що сприяють її поширенню в Україні; удосконалення правових механізмів та організаційних засад протидії організованій злочинності; визначення шляхів і способів захисту прав та свобод людини і громадянина, інтересів юридичних осіб від дій організованих злочинних угруповань; підвищення рівня інформованості суспільства про небезпеку та масштаби організованої злочинності тощо.

Проблему протидії організованій злочинності передбачається розв'язати шляхом: оптимізації структури та штатної чисельності спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю, запровадження вертикальної ситеми управління ними; розмежування і конкретизації функцій правоохоронних та інших державних органів з питань боротьби з організованою злочинністю; розроблення та затвердження чітких критеріїв оцінки діяльності спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю тощо.