ua en ru

Янукович обговорить 15 листопада у Польші питання укладення угоди про асоціацію з ЄС, - Льовочкін

Президент України Віктор Янукович 15 листопада відвідає Республіку Польща, де разом із Президентом цієї країни Броніславом Коморовським і Федеральним президентом ФРН Крістіаном Вульфом візьме участь у святкуванні 200-річчя Вроцлавського університету. Про це повідомив глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, передає прес-служба глави держави.

У рамках перебування Президента України у Вроцлаві обговорюватимуться відносини України з Польщею та Німеччиною. "Беручи до уваги поточне головування Польщі в Європейському союзі, очевидно, що чільна увага приділятиметься, передусім, питанню укладення наприкінці року угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом", - зазначив Сергій Льовочкін.

За його словами, участь глави Української держави в цьому заході невипадкова, адже Вроцлавський університет тісно пов'язаний з Україною. Після Другої світової війни його викладацький склад був сформований за рахунок польських науковців Львівського університету. Сьогодні у Вроцлавському університеті навчаються українські студенти; заклад має налагоджені партнерські відносини з Львівським національним університетом імені Івана Франка.