ua en ru

Янукович обіцяє прозоре приєднання України до окремих положень МС

Президент України Віктор Янукович обіцяє прозоре приєднання України до окремих положень Митного союзу. Про це він заявив в інтерв'ю українським журналістам.

"Ця робота не припинялась із комісією Митного союзу і комісією Євразійського союзу, вона не припинялась ніколи. Ми співпрацювали, але у нас не було, сказав би так, визначено формату співпраці. І врешті-решт цей формат був визначений у документі, який був підписаний у Мінську прем'єр-міністром України і прем'єрами країн МС. Цей протокол надає нам статус спостерігача, що надало нам доступ до документів. Наш представник сьогодні вже працює з комісією щодо положень, які регламентують стосунки МС з партнерами. А ми є стратегічним партнером МС", - заявив Янукович.

За його словами, уряд України зараз розглядає положення МС, до яких Україна може приєднатися.

"Уряд України розглядає ці положення, і після того, як будуть зроблені висновки, будуть прийматись прозорі рішення, до яких положень ми будемо приєднуватися, до яких не будемо, на яких умовах. Це дуже непроста робота, тому що переговори треба вести не з комісією Митного союзу, а з кожною державою", - сказав Янукович.

Він нагадав, що в серпні цього року в Астані Україна подала письмову заявку про можливість участі в Євразійському союзі у статусі спостерігача.

"Для нас з точки зору стосунків торгово-економічних з цими країнами, чим скоріше ми пройдемо цей шлях, тим краще", - додав Президент.