ua en ru

Янукович обіцяє амністувати учасників акцій протесту на вул. Грушевського

Президент України Віктор Янукович обіцяє амністувати затриманих учасників акцій протесту на вул. Грушевського у Києві

Президент України Віктор Янукович обіцяє амністувати затриманих учасників акцій протесту на вул. Грушевського у Києві. Про це Янукович заявив на зустрічі з главами церков і релігійних організацій, передає "5 канал".

"Ми вчора домовилися, що після прийняття в парламенті закону про амністію, для тих людей, хто зараз був затриманий у процесі цих акцій, у тому числі й радикальних, але які не скоювали тяжких злочинів, - усі вони будуть амністовані. Крім тих, хто скоював тяжкі злочини", - сказав Янукович.

Також він заявив, що продовжить діалог з опозицією для досягнення мирного розв'язання політичної кризи в країні.

"Ми закликали і закликаємо сісти за стіл переговорів для обговорення позицій, знаходження компромісів, які вкрай необхідні для того, щоб зупинити існуючі сьогодні процеси", - сказав Янукович.

Він розповів про перебіг переговорів з лідерами опозиційних парламентських фракцій.

"Звільняємо державні будинки, які захоплені. Закінчуємо цей конфлікт. Отаку пропозицію ми підготували разом з опозицією", - сказав Президент, додавши, що слова лідерів опозиції після переговорів протестувальники сприйняли скептично.

"Одна частина - ми знаємо там внутрішню ситуацію - сприйняла нормально, друга частина - погано. Радикали сприйняли погано", - зазначив Президент.

Він назвав неприпустимим захоплення адміністративних будівель.

"Нам треба шукати далі вихід із цієї ситуації", - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, за даними міліції, станом на вечір 23 січня було затримано 103 учасника акції протесту в Києві.