ua en ru

Янукович змінив голову Львівської ОДА: замість Віктора Шемчука призначений Олег Сало

Президент України Віктор Янукович призначив головою Львівської обласної державної адміністрації Олега Сала. Іншим указом глава держави звільнив Віктора Шемчука з посади губернатора Львівської обл., призначивши його радником Президента.

Президент України Віктор Янукович призначив головою Львівської обласної державної адміністрації Олега Сала (на фото). Текст відповідного указу №597/2013 від 31 жовтня 2013 р. опубліковано на сайті Президента України.

Іншим указом глава держави звільнив Віктора Шемчука з посади губернатора Львівської обл., призначивши його радником Президента.

Віктор Шемчук пробув на посаді губернатора Львівської обл. майже вісім місяців - він був призначений у березні 2013 р.

Генерал-майор міліції Олег Сало з листопада 2012 р. обіймав посаду начальника управління МВС в Івано-Франківській області. Раніше працював на посаді першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС. До цього Сало був начальником УМВС у Рівненській обл.

Зазначимо, крісло голови Львівської ОДА - одне з найбільш "гарячих" у країні. Сало став п'ятим губернатором Львівської обл. при Президентові Януковичі. З листопада 2011 р. по березень 2013 р. цю посаду обіймав Михайло Костюк, із грудня 2010 р. по листопад 2011 р. - Михайло Цимбалюк, з березня 2010 р. по грудень 2010 р. - Василь Горбаль.

Варто зауважити, що Львівська область не нова для Олега Сала. Він був начальником УМВС у Львівській обл. із грудня 2003 по січень 2005 рр. У лютому 2005 р. Генпрокуратура порушила проти нього дві кримінальні справи за фактами порушення виборчого права та зловживання владою та службовим становищем. Після цього його оголосили в міжнародний розшук.

На парламентських виборах у березні 2006 р. Сало балотувався за списком блоку "Народна опозиція" Наталії Вітренко.

У жовтні 2006 р. ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сала, до прокуратури Львівської області для дорозслідування. 19 лютого 2007 р. Печерський райсуд Києва ухвалив рішення закрити кримінальні справи проти Олега Сала у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Додамо, що Янукович не так давно, 1 жовтня, інспектував Львівську область. Тоді, під час військових навчань, стався маловідомий інцидент. Пізніше стало відомо, що Львівська прокуратура з нагляду за дотриманням законодавства у військовій сфері проводить перевірку на предмет використання зброї та боєприпасів під час тактичних навчань на Яворівському полігоні. При цьому у прокуратурі зазначили, що відомостей про потрапляння снаряда за межі полігону поки немає, триває перевірка.

Згідно з рейтингом регіонів України, представленим Кабінетом міністрів наприкінці вересня ц.р., Львівська, Волинська, Херсонська та Закарпатська області є найгіршими у країні. Результати діяльності обласних і міських держадміністрацій оцінювалися за вісьмома напрямами соціально-економічного розвитку.