ua en ru

Янукович призначив начальником Генштабу Збройних сил Юрія Ільїна

Президент України Віктор Янукович призначив начальником Генерального штабу Юрія Ільїна.

Президент України Віктор Янукович призначив начальником Генерального штабу Юрія Ільїна (на фото). Про це йдеться в указі глави держави №85/2014.

"Призначити адмірала Ільїна Юрія Івановича начальником Генерального штабу - головнокомандувачем Збройних сил України", - сказано в документі.

Іншим указом - №84/2014 - Ільїн був звільнений з посади командувача Військово-Морських сил Збройних сил України.

Раніше з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України був звільнений Володимир Замана.

Замана, своєю чергою, указом №87/2014 призначений заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Нагадаємо, Юрій Ільїн обіймав посаду командувача ВМС ЗСУ із 27 липня 2012 р.

Зазначимо, Юрій Ільїн народився 21 серпня 1962 р. в місті Рогачов Гомельської області Білоруської РСР.

Після закінчення Мінського Суворовського військового училища в 1979 р. вступив до Одеського вищого артилерійського командного училища ім. Фрунзе. З 1983 р. по 1991 р. проходив службу в окремій бригаді морської піхоти Чорноморського флоту на посадах командира взводу, командира батареї. Потім у 1991-1998 рр. проходив службу у штабі командування ВМС ЗСУ.

Із серпня 1998 р. до грудня 2003 р. командував окремою бригадою морської піхоти. Згодом, до червня 2005 р., проходив службу у штабі командування ВМС на посадах заступника начальника і начальника управління оборонного планування. У період із червня 2005 р. по серпень 2008 р. був військовим представником групи офіцерів у міжнародних штабах і місіях у США.

Із серпня 2008 р. проходив службу в командуванні ВМС на посадах першого заступника начальника штабу, начальника штабу - першого заступника командувача Військово- Морських Сил.

Закінчив Національний університет оборони України. Одружений, має доньку.