ua en ru

Янукович призначив Кожару головою комісії з питань партнерства України з НАТО

Президент України Віктор Янукович призначив міністра іноземних справ Леоніда Кожару головою комісії з питань партнерства України з НАТО.

Президент України Віктор Янукович призначив міністра іноземних справ Леоніда Кожару головою комісії з питань партнерства України з організацією Північноатлантичного договору (НАТО). Про це йдеться в указі Президента №6/2014 від 14 січня 2014 р.

Так, Янукович своїм указом вніс зміни до указів від 18 листопада 2010 р. №1039 та від 3 березня 2011 р. №266, згідно з якими Кожара змінив на посаді голови комісії Костянтина Грищенка.

Також, згідно змін, національним координатором з питань партнерства України з НАТО у правовій сфері відтепер стає перший заступник або заступник Міністра юстиції України. Ним стала перший заступник міністра Інна Ємельянова.

Секретарем комісії відтепер є за посадою директор департаменту міжнародної безпеки і роззброєння Міністерства закордонних справ України.

Крім того, національним координатором з питань партнерства України з НАТО договору у сфері зовнішньої політики та економіки призначено першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченко.

Національним координатором з питань партнерства України з НАТО у сфері оборони та військовій сфері призначено першого заступника міністра оборони України Олександра Олійника.

Національним координатором з питань партнерства України з НАТО у у сфері безпеки призначено заступника голови Служби безпеки України Володимира Породька.

Також, згідно зі змінами, звільнено від виконання обов'язків національних координаторів з питань партнерства України з НАТО Павла Клімкіна, Валерію Лутковську, Володимира Можаровського, Володимира Хімея.