ua en ru

Янукович: Світова економічна криза є головною перешкодою для економічних реформ в Україні

Президент України Віктор Янукович вважає головними гальмівними факторами економічних реформ у державі світову економічну кризу та моральну і професійну неготовність людей до економічних змін. Про це він сьогодні сказав під час відвідування Єнакіївського металургійного заводу, передає кореспондент РБК-Україна.

"До об'єктивних факторів цього процесу я відніс би фактор світової економічної кризи, яка торкається, безумовно, і України, і ми сьогодні передбачаємо різні заходи, як захистити економіку від економічної кризи. Безумовно, це гальмує процес реформ. Суб'єктивний фактор - це фактор людський. По-перше, багато людей-фахівців неготові до реформ морально, а також по своєму професійному рівню. Нам потрібно готувати кадри, які були б здатні працювати в нових умовах", - сказав Янукович.

Він додав: "Якщо ми будемо чекати зручних часів для реформ, то опинимося на місці тих держав, які сьогодні ми бачимо по телебаченню. Це Греція, Португалія, Італія, і це тільки початок, тому ми повинні, по-перше, як мінімум зберегти те зростання економіки, яке є зараз".