ua en ru

Янукович і Путін завтра обговорять питання ціноутворення й обсяг газу для України, - Кремль

Президент України Віктор Янукович і Президент Російської Федерації Володимир Путін завтра, 4 березня, обговорять питання ціноутворення й обсяг газу, що купується Україною. Про це йдеться в матеріалах прес-служби Кремля до візиту Януковича до Москви 4 березня, передає радіо "Свобода".

"З урахуванням розбіжностей у підходах щодо деяких аспектів співробітництва в газовій сфері (ціноутворення і обсяг газу, що купується Україною) сторони продовжують вести роботу з розвитку договірно-правової бази на цьому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Під час переговорів також планується розглянути питання, пов'язані із забезпеченням стійкої динаміки зростання економічного співробітництва. "Президенти продовжать діалог про можливе підключення України до інтеграційних процесів на євразійському просторі - до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану і ЄЕП", - заявили у Кремлі.

Росія давно пропонує Україні вступити до її Митного союзу з Казахстаном і Білоруссю, обіцяючи за це, зокрема, дешевший газ. Україна висловлює готовність до співпраці з Митним союзом, але без вступу до нього.

У Європейському союзі вже багато разів попереджали, що співпраця України з такими об'єднаннями, як Митний союз, не перешкодить її євроінтеграції, але вступ до цього об'єднання, яке має наддержавні органи, цілком виключить можливість створення зони вільної торгівлі між ЄС і Україною.

Читайте також: Янукович і Путін 4 березня обговорять питання взаємодії України з Митним союзом, - Льовочкін