ua en ru

Янукович ініціював повернення до Конституції 2004 р

Президент України Віктор Янукович ініціював повернення до Конституції 2004 р.

Президент України Віктор Янукович ініціював повернення до Конституції 2004 р. Про це йде мова в заяві Януковича, повідомляє прес-служба глави держави.

"Я ініціюю також повернення до Конституції 2004-го року з перерозподілом повноважень вбік парламентської республіки", - йдеться в заяві.

Зазначимо, раніше повідомлялося про попередньо досягнуті домовленості, згідно з якими конституційна реформа, яка повинна врегулювати повноваження Президента, уряду і парламенту, буде розпочато негайно і завершена у вересні 2014 р.

Раніше сьогодні спікер Верховної Ради України Володимир Рибак оголосив перерву в засіданні парламенту до 12:00, щоб підготувати законопроект про повернення до Конституції 2004 р.

Зазначимо також, що 17 лютого 2014 р. голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що опозиція, народні депутати якої в 2012 р. обиралися за чинної тоді Конституції 1996 р., не зможуть сформувати Кабінет міністрів у разі повернення Конституції 2004 р.

"Найцікавіше, що виникає з цієї ситуації. Наші колеги з опозиції чомусь вважають, що можуть повернути цю Конституцію (2004 року), та на її основі формувати, не отримавши від виборців відповідних повноважень, влада в цій країні. Я питаю, на якій підставі? Вас що, вибирали за Конституцією (2004 року)? Адже ви обиралися за Конституцією 1996 року... І якщо ви хочете формувати уряд за Конституцією 2004 року, яку ви хочете відновити незаконним способом, то які у вас для цього будуть юридичні підстави?" - запитав Єфремов.