ua en ru

Янукович готовий розширити повноваження Верховного суду, - голова ВС

Президент України Віктор Янукович готовий до подальшого вдосконалення судової системи, в тому числі і в питаннях розширення повноважень Верховного суду. Про це в інтерв'ю "Комерсант-Україна" заявив новообраний голова Верховного суду Ярослав Романюк.

На питання журналіста про те, чи підтримав Президент Янукович ідеї Романюка під час їх особистої зустрічі, новий голова ВС відповів: "Цю зустріч ініціював Петро Пилипчук, щоб обговорити з Президентом майбутнє ВС. На ній були присутні всі заступники голови Верховного суду, а не тільки я. Кожен висловився, ми обговорили питання не тільки роботи КС, а й ефективності судової системи в цілому. Бесіда була довгою, вона тривала більше двох годин. І ми почули від Президента розуміння, сприйняття (наших ідей) і готовність до подальшого вдосконалення судової системи. У тому числі - у питаннях розширення повноважень ВС".

За словами Романюка, судова реформа поки не завершена, і Україну чекає подальша реформа процесуального законодавства.

"Президент ще в минулому році декларував, що нас чекає подальша реформа процесуального законодавства - цивільного, господарського та адміністративного. Вважаю, що в рамках цього етапу необхідно виробити механізми зменшення навантаження на судову систему і переглянути повноваження ВС", - заявив Романюк.

Читайте також: Новообраний голова ВСУ Романюк добиватиметься поновлення повноважень суду