ua en ru

Янукович задоволений самітом Україна-ЄС

Президент України Віктор Янукович задоволений самітом Україна-Європейський союз. Про це він заявив в ході прес-конференції в рамках саміту Україна-ЄС.

"Я в цілому я радий результатами саміту Україна-ЄС. Ми розуміємо наші цілі, у нас є чіткий план спільних дій. Я впевнено заявляю, що Україна докладе всіх зусиль, щоб певні завдання були виконані якісно та своєчасно. Сподіваюся, на такий же відповідальний крок ЄС. Упевнений, що сьогоднішня зустріч дасть додатковий імпульс, а наші переговори з європейськими лідерами дає підстави для оптимізму", - заявив він.

Янукович звернув увагу на прогрес України у реформуванні сфери управління державними фінансами. За оцінками президента, саме це дало можливість Україні отримати макрофінансову допомогу ЄС. "Для поліпшення інвестиційного клімату України, враховуючи перспективу створення ЗВТ, сьогодні зроблено важливий крок - підписано спільний документ, який дає старт для створення Плану по діалогу бізнес клімату в Україні з ЄС", - сказав він.

Також глава держави повідомив, що з української сторони буде зроблено все необхідне для лібералізації візового режиму. "Україна фактично завершила перший етап лібералізації візового режиму з ЄС. Незабаром ми представимо на розгляд Європейської комісії наш останній доповідь у цій сфері, що відкриє шлях для вирішення ЄС щодо переходу до другого етапу цього процесу", - підкреслив Янукович.

Читайте також: Євросоюз позитивно оцінює результати саміту Україна-ЄС (фото)