ua en ru

Янукович 7 жовтня відвідає Польщу для зустрічі з Коморовським, - джерела

Президент Польщі Броніслав Коморовський у понеділок, 7 жовтня, зустрінеться з Президентом України Віктором Януковичем. Про повідомила сьогодні канцелярія польського Президента, передає радіо "Свобода".

Зустріч відбуватиметься у Кракові, вона розпочнеться о 17:00 по Києву.

Польські ЗМІ роблять припущення, що розмова двох президентів буде стосуватися подальшої долі екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, і пов'язують несподівану краківську зустріч з ходом місії Європейського парламенту в Україні, у ході якої колишня прем'єр-міністр погодилася на їх пропозицію про лікування в Німеччині.

"Якщо Янукович, який публічно заявляє, що Україна прагне до інтеграції з ЄС, дасть позитивну відповідь на прохання Кваснєвського і Кокса, то, ймовірно, Тимошенко опиниться на волі вже в найближчі дні", - пише Польське пресове агентство (РАР).

Розмова Коморовського з Януковичем буде відбуватися напередодні IX зустрічі президентів держав групи Arraiolos, яка у вівторок, 8 жовтня, починається в Кракові. Це неофіційні зустрічі Президентів Австрії, Фінляндії, Німеччини, Литви, Польщі, Португалії, Угорщині та Італії. Вони розпочаті в жовтні 2003 р., коли за ініціативою тодішнього Президента Португалії Жоржі Сампаю глави восьми держав вперше зустрілися в португальському містечку Аррайолуш.

Відразу ж після зустрічі з Президентом України Коморовський буде розмовляти з Президентом Німеччини Йоахімом Гауком і Президентом Італії Джорджо Наполітано.