ua en ru

Янукович 23-25 вересня візьме участь у роботі 68-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, - АП

Президент України Віктор Янукович 23-25 вересня 2013 р. візьме участь у роботі 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку (США). Про це повідомив радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук.

Президент України Віктор Янукович (на фото) 23-25 вересня 2013 р. візьме участь у роботі 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку (США). Про це повідомив радник Президента України - керівник Головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації Президента України Андрій Гончарук, передає прес-служба глави держави.

За словами Гончарука, під час візиту Янукович виступить на пленарному засіданні 68-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в рамках загальних дебатів, присвячених тематиці формування порядку денного ООН у галузі розвитку після 2015 р.

Президент України також візьме участь в офіційному прийнятті від імені Президента США Барака Обами та офіційному ланчі від імені Генерального секретаря ООН Пан Гі Муна.

Гончарук повідомив, що, окрім цього, у Нью-Йорку глава держави планує провести низку зустрічей із главами іноземних держав, керівниками інституцій ЄС та міжнародних організацій, представниками американських компаній, які працюють в Україні.

Передбачається, що Янукович дасть інтерв'ю одному із провідних американських інформаційних агентств, зазначив радник Президента.

Напередодні в АП відбулася міжвідомча нарада, присвячена підготовці робочого візиту глави держави на сесію Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, 68-а сесія Генасамблеї ООН відбудеться 24 вересня - 2 жовтня в Нью- Йорку. У ній також візьме участь міністр закордонних справ України, чинний голова ОБСЄ Леонід Кожара.

У нинішній, 68-й, сесії візьмуть участь 140 глав держав і урядів країн - членів ООН.

Востаннє Віктор Янукович відвідав США майже рік тому, 24-27 вересня 2012 р., взявши участь у щорічній сесії Генасамблеї ООН. Нинішня поїздка на сесію Генасамблеї ООН буде для Януковича четвертою. Під час торішнього візиту український Президент зустрівся з американським колегою Бараком Обамою, зокрема, для обговорення виконання домовленостей про нерозповсюдження ядерних матеріалів. Тоді ж Янукович побажав Обамі успіху на президентських виборах у листопаді 2012 р. Як відомо, Обама виграв цю кампанію і переобрався на другий термін.

У лютому ц.р. повідомлялося про те, що колишні посли США в Україні порекомендували новому держсекретареві США Джону Керрі утриматися від зустрічей із Президентом України Віктором Януковичем.

Організація Об'єднаних Націй (ООН) - міжнародна організація, створена для підтримки і зміцнення міжнародного миру і безпеки, розвитку співробітництва між державами. Статут ООН був підписаний 26 червня 1945 р. представниками 51 держави. Українська РСР стала однією із країн-засновниць ООН на знак внеску в перемогу над фашизмом. До 1991 р., перебуваючи у складі Радянського Союзу, Україна теоретично мала в ООН своє представництво на рівні незалежної держави. Фактично її діяльність була обмежена рамками проведення єдиної радянської політики.