ua en ru

"Бурштинова справа" знаходиться на завершальній стадії розслідування, - Ситник

"Бурштинова справа" знаходиться на завершальній стадії розслідування, - Ситник Фото: Ситник розповів про стан розслідування "бурштинової справи" (РБК-Україна)

Незабаром матеріали направлять на розгляд суду

Так звана "бурштинова справа" знаходиться на завершальній стадії розслідування. Про це в інтерв'ю Front News International повідомив голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

За його словами, найближчим часом бюро буде намагатися пенредать матеріали розслідування до суду.

"Справа, як ви називаєте його "янтарне", воно зараз знаходиться на завершальній стадії, і ми будемо намагатися направляти його в суд. Знову ж таки, виходячи з поведінки сторони захисту", - повідомив Ситник.

В якості прикладу поведінки сторони захисту Ситник привів ситуацію з захистом відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насирова. На думку глави НАБУ, адвокати Насирова навмисно довго вивчають матеріали справи, затягуючи його передачу в суд.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро закликало президента України не допустити блокування роботи органів досудового розслідування і ветувати суперечливі зміни в Кримінальний процесуальний кодекс, передбачені законопроектом №6232 (так звана "судова реформа").