ua en ru

Ялтинський морпорт планує до вересня повністю розрахуватися з боргами, - Черевков

Керівництво Ялтинського морського торгового порту пообіцяло до 1 вересня розрахуватися з боргами. Про це повідомив глава Республіканського комітету Криму з транспорту і зв'язку Микола Черевков на прес-конференції в Сімферополі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ялтинський порт, на превеликий жаль, знаходився у важкому стані. Боргів неміряно. Тільки по зарплаті і до бюджетів боргів було більше 8 мільйонів грн", - сказав чиновник.

За словами Черевкова, така ситуація склалася у зв'язку з тим, що колишнє керівництво морпорту перед початком літнього сезону віддавало в оренду свої судна приватним структурам. "Керівники перед початком літа віддали в оренду 12 судів якійсь приватній фірмі. А в цій фірмі в кінці сезону сказали: "Даруйте, ми працювали зі збитком". Хто може в це повірити? Возили на "Ластівчине гніздо", там черги величезні, а прибутку не було", - обурився Черевков.

У лютому цього року прем'єр-міністр Криму Василь Джарти заявив, що кримський уряд добиватиметься передачі Ялтинського порту в республіканське управління для будівництва на його території яхтових стоянок.