ua en ru

Yahoo продала основний бізнес за 4,5 млрд доларів

Yahoo продала основний бізнес за 4,5 млрд доларів Фото: Verizon купила Yahoo! (колаж РБК-Україна)

З 16 червня компанія змінює назву на Altaba

Американська інтернет-компанія Yahoo! продала свій операційний бізнес одному з найбільших американських телекомунікаційних операторів Verizon Communications Inc. За 4,475 млрд доларів. Про це повідомляє портал StockWorld.

Як повідомляється, в угоді прописано, що сума угоди підлягає коригуванню до і після завершення угоди. Які саме коригування будуть внесені не уточнюється. Крім того, 16 червня 2017 року Yahoo! змінить свою назву на Altaba Inc, а штаб квартира вже перенесена в Нью-Йорк.

Після продажу основного бізнесу у Yahoo! залишиться приблизно 15% акцій Alibaba Group Holding Limited, близько 36% акцій Yahoo Japan Corporation, грошові кошти, їх еквіваленти та ринкові боргові цінні папери, а також Excalibur IP, яка володіє певними патентними активами.

Звичайні акції Yahoo! будуть торгуватися на біржі Nasdaq під тікером "YHOO" до 16 червня 2017 року. Починаючи з 19 червня 2017 року звичайні акції Altaba Inc. почнуть торгуватися під тікером "AABA".

Американська компанія Yahoo! була заснована у 1994 році. Пошукова система компанії є однією з найпопулярніших у світі.

Корпорація Verizon заснована у 2000 році шляхом злиття Bell Atlantic Corp. і GTE Corp. Verizon. За станом на 31 березня 2017 року в компанії працюють 161 тис. чоловік. Штаб-квартира Verizon знаходиться в Нью-Йорку. Корпорація надає послуги фіксованого та мобільного зв'язку, супутникового широкосмугового доступу в інтернет, а також займається випуском телефонних довідників.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Verizon отримає знижку в 350 млн доларів при покупці Yahoo.