ua en ru

Yahoo! придбав рекламний сервіс BrightRoll за 620 млн долл

Yahoo! придбав рекламний сервіс BrightRoll за 620 млн долл
Компанія Yahoo! придбала сервіс відео-реклами BrightRoll, пише агентство Bloomberg.

Компанія Yahoo! придбала сервіс відео-реклами BrightRoll, пише агентство Bloomberg. Угода входить в програму гендиректора компанії Марісси Майєр щодо поліпшення фінансового становища Yahoo!

Очікується, що придбання BrightRoll дозволить Yahoo збільшить виручку в 2014 році на 100 млн дол. Крім того, компанія сподівається, що придбання позитивно позначиться також і на її чистого прибутку і допоможе зміцнити становище на ринку інтернет-реклами. На думку Майєр, купівля BrightRoll - стратегічно грамотне вкладення коштів компанії.

Очікується, що обсяг ринку відео-реклами в США складе в цьому році 5,96 млрд дол. З цієї суми на Yahoo доведеться всього 2,4% - велика частина ринку належить компаніям Google і Facebook.

З моменту призначення Марісси Майер на посаду генерального директора компанії в 2012р. Yahoo! придбала понад 20 різних компаній та сервісів. Більшість угод не були великими, за винятком купівлі блогінг-платформи Tumblr, яку Yahoo! купила за 1,1 млрд дол. Згідно з умовами угоди, Tumblr продовжує функціонувати як окрема від Yahoo! компанія.

Компанія Yahoo! Inc. заснована в 1994 р., володіє популярним пошукачем і надає широкий спектр інтернет-сервісів, послугами яких користуються в цілому понад 0,5 млрд користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Саннівейл (Каліфорнія, США).

Нагадаємо, раніше компанія Yahoo! придбала месенджер MessageMe за 11,9 млн дол.