ua en ru

Олімпійська хартії: Google Doodle підтримав ЛГБТ-спільнота

Олімпійська хартія: сьогодні Google випустив Doodle, присвячених XXII Зимових Олімпійських ігор у російському Сочі але при цьому розфарбованим у кольори прапора ЛГБТ-спільноти. Як пояснення Google розмістив під рядком пошуку цитату з Олімпійській хартії.

Зимові Олімпійські ігри: Google випустив Doodle, присвячений відкриттю XXII Зимових Олімпійських ігор в російському Сочі і розфарбований при цьому в кольори прапора ЛГБТ-спільноти.

В якості пояснення символу Google розмістив під рядком пошуку цитату з Олімпійської хартії: "Заняття спортом - одне з прав людини. Кожен повинен мати можливість займатися спортом, не піддаючись дискримінації".

Олімпійський комітет висловив протест проти російських законів, що забороняють пропаганду гомосексуалізму, бісексуалізма і трансгендерності.

Олімпійська хартії: Google Doodle підтримав ЛГБТ-спільнота

11 червня 2013 року Державна Дума РФ в цілях захисту дітей від інформації, що пропагує заперечення традиційних сімейних цінностей" прийняла закон, який доповнив російський кодекс про адміністративні правопорушення статтею про відповідальність за "пропаганду нетрадиційних сексуальних відносин серед неповнолітніх. Закон набрав чинності 30 червня 2013 р.

Станом на серпень 2013 р., "закони про пропаганду гомосексуалізму" також були прийняті і в декількох суб'єктах РФ, зокрема в Санкт-Петербурзі. Ці закони використовують різну термінологію, згідно з якою забороняється пропаганда гомосексуалізму, лесбіянства, бісексуалізму або трансгендерності. В деяких суб'єктах федерації такі закони прийняті єдиним пакетом разом з законом проти пропаганди педофілії.

На 7 лютого в Сочі заплановано урочисте відкриття XXII Зимових Олімпійських ігор. У відкритті візьме участь і Президент України Віктор Янукович.

Україна буде представлена на Олімпіаді в дев'яти виду спорту. Особливі очікування українці покладають на біатлон.