ua en ru

WSJ: ОПЕК може змінити генсека картелю наступного тижня

WSJ: ОПЕК може змінити генсека картелю наступного тижня Фото: ОПЕК

Чинний генсек був готовий до відставки ще в 2013 році, але залишався на посаді, так як члени картелю не могли домовитися щодо нової кандидатури

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) може змінити генерального секретаря картелю на наступному тижні. Це може стати єдиним рішенням, яке буде прийнято в ході засідання картелю, заявили представники національних делегацій, повідомляє The Wall Street Journal.

Як повідомляється, 13 країн-учасниць ОПЕК, яка контролює більше третини світового видобутку сирої нафти, за останні два роки фактично не могли доиовитися з різних питань. Зокрема, країни-учасниці ОПЕК не могли домовитися і про зміну голови картелю.


Як повідомляється, чинний генсек Абдалла Салем ель-Бадрі був готовий до відставки ще в 2013 році, але залишався на посаді, так як члени картелю не могли домовитися щодо нової кандидатури.

Згідно з повідомленням, представники ОПЕК, які взяли участь у ряді зустрічей у Відні на цьому тижні напередодні зборів 2 червня, заявили, що вибір нового генерального секретаря "буде лакмусовим папірцем для перевірки крихкого почуття єдності картелю, після того, як їм не вдалося домовитися про заходи щодо стабілізації ринку нафти".

"Це повинно дати нам уявлення про те, чи наладилася ситуація або стала навіть більш жорсткою", - сказав один з делегатів ОПЕК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бідні нафтовидобувні країни, в тому числі Ангола, Венесуела, Нігерія, Ірак, набравши кредитів в умовах високих котирувань, опинилися в борговій ямі через низькі ціни на нафту.