ua en ru

Wizz Air запускає рейс Харків-Відень з 25 листопада, - DCH

Wizz Air запускає рейс Харків-Відень з 25 листопада, - DCH Фото: літак авіакомпанії Wizz Air (flickr.com/JACQUES PANAS)

Восени WizzAir почне виконувати два рейси на тиждень - по середах і неділях

Wizz Air запускає рейс Харків-Відень з 25 листопада, що є позитивним сигналом. Про це заявив генеральний директор Міжнародного аеропорту "Харків" (керуюча компанія "Нью Системс АМ групи DCH Олександра Ярославського") Володимир Васильченко.

Як відомо, квиток на прямий авіапереліт в австрійську столицю з Міжнародного аеропорту "Харків" буде коштувати мінімально майже 30 євро.

"Протягом багатьох років Відень був одним з найбільш популярних напрямків. І ми раді, що в цьому році Wizz Air відкриває пряме сполучення з цим містом. Розвиток маршрутної мережі нашого партнера Wizz Air в Міжнародному аеропорту "Харків" дає можливість пасажирам всіх східних міст України подорожувати за доступними цінами в такі європейські країни, як Німеччина, Польща і Австрія, і ми з нетерпінням чекаємо зміцнення нашої співпраці у майбутньому", - заявив Васильченко.

Восени WizzAir почне виконувати два рейси на тиждень - по середах і неділях. А вже у весняному розкладі наступного року кількість перельотів буде збільшено до трьох на тиждень - по вівторках, четвергах і суботах. Таким чином Відень стане третім напрямком, обраним компанією Wizz Air для прямих перельотів з Харкова.

Як повідомлялося раніше, з 5 квітня лоукост почне літати за маршрутом Харків-Дортмунд-Харків, а з 20 червня – за маршрутом Харків-Катовіце-Харків.

"Цей рік став особливим для наших українських пасажирів, оскільки в 2018 Wizz Air відновила перельоти з Міжнародного аеропорту "Харків", третього українського аеропорту, з якого виконує рейси WIZZ. Оголошений сьогодні напрямок з Харкова до Відня разом з майбутніми рейсами в Дортмунд і Катовіце надасть нашим українським пасажирам ще більше можливостей для безвізових подорожей за лоукост тарифами Wizz Air з чудовим сервісом на борту", - повідомила Соріна Ратц (Sorina Ratz), в. о. керівника корпоративних комунікацій Wizz Air.

Нагадаємо, що в середині лютого в Харківській обласній державній адміністрації відбулася спільна прес-конференція керівництва регіону та групи DCH. Під час заходу Володимир Васильченко заявив про намір в поточному році збільшити пасажиропотік за рахунок нових авіаперевізників і маршрутів. Вже найближчим часом жителям "першої столиці" стануть доступні прямі авіаперельоти в Мілан, Тбілісі, Барселону, Тіват, Ларнаки, Бургас. Йдуть переговори щодо рейсів в Одесу, Львів і Дубаї. Пізніше в ефірі одного з телеканалів розповів про перспективи відкриття нових маршрутів.

"Щоб освоїти нові напрямки перельотів, потрібні зусилля двох співінвесторів. Тому до кожного такого проекту перевізники підходять дуже виважено. А аеропорт зі свого боку вкладає кошти у створення вигідних умов для авіаліній, які готові розпочати співпрацю... Наш інвестор (бенефіціар групи DCH Олександр Ярославський, - ред.) постійно веде переговори з іноземними бізнесменами, які зацікавлені у співпраці з Харковом. В тому числі, і щодо розвитку нашого аеропорту, розширення географії польотів", - заявив тоді Васильченко.

Міжнародний аеропорт "Харків" був реконструйований групою DCH Олександра Ярославського в рамках підготовки міста до проведення Євро-2012. Обсяг інвестицій бізнесмена в проект, включаючи будівництво нового аеровокзального комплексу та реконструкцію старого, перевищив 100 млн доларів, а загальна сума вкладень в створення інфраструктури турніру склала близько 300 млн доларів. В даний час згідно з рейтингом ACI EUROPE (Міжнародна рада аеропортів), Міжнародний аеропорт "Харків" увійшов в число європейських аеропортів, що продемонстрували найбільше зростання пасажиропотоку за 2016 р. (в категорії "аеропорти з пасажиропотоком до 5 млн осіб") з показником +60,1% порівняно з попереднім роком.