ua en ru

Wikileaks повідомили про втручання ЦРУ у вибори у Франції в 2012 році

Wikileaks повідомили про втручання ЦРУ у вибори у Франції в 2012 році Фото: у ЦРУ бажали переконатися в тому, що партія тодішнього президента Франції Саркозі зможе утримати владу

Операція ЦРУ тривала протягом 10 місяців і завершилася вже після формування нового уряду

ЦРУ втручалася у вибори у Франції в 2012 році. Про це йдеться в повідомленні на сайті організації Wikileaks.

Згідно інформації, опублікованої організацією, американська розвідка впроваджувала своїх агентів і стежила за всіма основними політичними силами.

За даними Wikileaks, операція ЦРУ тривала протягом 10 місяців і завершилася вже після формування нового уряду.

Метою проведеного розслідувань ЦРУ було переконатися, чи зможе партія "Союз за народний рух" тодішнього глави держави Ніколя Саркозі утримати владу.

Об'єктами ЦРУ для стеження стали і інші партії - Соціалістична партія Франсуа Олланда, Національний фронт Марі Ле Пен, а також Домінік Стросс Кан і Мартін Обрі, які вважалися можливими претендентами на перемогу на виборах.

Як повідомляється, розвідників цікавили обстановка всередині провідних партій Франції, згідно з бізнес-елітами, фінансування партій, в тому числі з-за кордону. Крім цього, ЦРУ намагалися дізнатися ставлення основних політичних сил до економічної кризи в ЄС, а також роль Франції у вирішенні грецького боргу.

Нагадаємо, в США відкриють центр для ведення інформаційної війни з Росією.