ua en ru

WikiLeaks опублікував дані про стеження США за Меркель, Пан Гі Муном і Берлусконі

WikiLeaks опублікував дані про стеження США за Меркель, Пан Гі Муном і Берлусконі Фото: Пан Гі Мун, Ангела Меркель, Девід Кемерон на конференції донорів Сирії

Особливо уважно американська розвідка стежила за зустрічами Пан Гі Муна, присвячених питанням боротьби зі зміною клімату

Міжнародна некомерційна організація WikiLeaks опублікував нові секретні матеріали про стеження США за світовими лідерами. Серед них Пан Гі Мун, Ангела Меркель, Біньямін Нетаньяху, Сільвіо Берлусконі і Ніколя Саркозі. Дана інформація опублікована на сайті WikiLeaks.

Як стверджують автори, деякі документи є найбільш секретні з тих, які коли-небудь публікувалися в медіа, стверджують автори прес-релізу.

"Сьогодні ми показали, як особисті зустрічі генерального секретаря ООН Пан Гі Муна, присвячені порятунку планети від кліматичних змін, можуть прослуховуватися країною, метою якої є захист своїх найбільших нафтових компаній", - наводить сайт слова засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа.

Нова порція викриттів стосується прослуховуванням АНБ переговорів Пан Гі Муна і Ангели Меркель, присвячені питанням зміни клімату, бесіди колишнього прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Крім того, в анотації згадуються документи, що стосуються прослуховування переговорів ключових міністрів торгівлі ЄС та Японії на тему діяльності Всесвітньої торговельної організації, а також деталей неофіційної зустрічі колишнього президента Франції Ніколя Саркозі, Меркель і Берлусконі.

Нагадаємо, 17 лютого Міжнародна некомерційна організація WikiLeaks оприлюднила секретний звіт Євросоюзу про перших шести місяцях військової Операції "Софія" по боротьбі з потоком мігрантів у Середземному морі та Лівії.