ua en ru

WhatsApp запустив новий додаток для приватного бізнесу

WhatsApp запустив новий додаток для приватного бізнесу Фото: WhatsApp (flickr.com/ Sam Azgor)

Додаток призначений для комунікації підприємців з клієнтами

Компанія WhatsApp запустила безкоштовний додаток WhatsApp Business, який призначений для комунікації підприємців з клієнтами. Про це зазначається в блозі компанії.

На думку розробників, додаток WhatsApp Business допоможе відокремити робочу й особисту переписку, а також буде служити "офіційним представництвом" компаній в месенджері.

"Люди по всьому світу використовують WhatsApp, щоб спілкуватися з невеликими компаніями, важливими для них, - від автомайстерні в Голландії до винного магазинчика в Грузії", - йдеться в повідомленні месенджера.

Крім цього, новий додаток дозволить компаніям створювати бізнес-профілі з описом спеціалізації компанії і контактами - адресою, веб-сайтом та електронною поштою. WhatsApp Business дає можливість отримувати статистичні показники і створювати шаблони для швидких відповідей на часті питання і привітальні повідомлення з описом специфіки бізнесу.

У свою чергу, звичайні користувачі зможуть використовувати WhatApps без необхідності завантажувати новий додаток. При цьому повідомлення від бізнес-акаунтів можна буде заблокувати, як повідомлення від інших користувачів.

"Наші 1,3 мільярда користувачів зможуть набагато простіше листуватися з компаніями, які важливі для них", - йдеться в повідомленні WhatsApp.

У компанії також відзначили, що з часом буде запроваджена верифікація бізнес-акаунтів.

Новий додаток поки доступний лише для пристроїв на базі операційної системи Android в США, Індонезії, Італії, Мексиці і у Великобританії. У найближчі тижні додаток буде доступний і іншим країнам.

Нагадаємо, в Індонезії пригрозили заблокувати WhatsApp.