ua en ru

В Індонезії пригрозили заблокувати WhatsApp

В Індонезії пригрозили заблокувати WhatsApp Фото: WhatsApp (flickr.com Microsiervos)

WhatsApp буде заблокований протягом 48 годин, якщо зображення з "непристойним" контентом не будуть видалені

Індонезія в понеділок, 6 листопада, пообіцяла заблокувати WhatsApp Messenger якщо служба не видалить зображення непристойного графічного інтерфейсу. Про це повідомляє Reuters.

Глава міністерства зв'язку та інформатизації Індонезії заявив, що WhatsApp буде заблокований протягом 48 годин, якщо зображення з "непристойним" контентом не будуть видалені.

За його словами, міністерство направило три листи в головний офіс WhatsApp.

"Вони відповіли, але попросили нас поговорити безпосередньо з третьою стороною, оскільки GIF з'явилися в їх додатках. Чому ми повинні бути тим, хто розмовляє з третьою особою? Вони повинні управляти додатком", - міністр.

Нагадаємо, на початку листопада повідомлялося, що в Афганістані уряд планує заблокувати месенджери Telegram і WhatsApp. За інформацією місцевих ЗМІ, спочатку заборона буде введена тимчасово - на 20 днів. Влада Афганістану пояснюють такий крок необхідністю боротьби з терористами.

У Міністерстві комунікаційних та інформаційних технологій країни уточнили, що акаунти ряду користувачів також будуть заморожені на постійній основі з міркувань внутрішньої безпеки.